De dagen worden korter en het weer wordt guur – zelfs als er geen pandemie gaande was, blijven we liever binnen. In het voorjaar hebben we Museum Escape Online hiervoor opgezet: een spel dat je thuis kan spelen, waarbij je toch een avontuur kan beleven. Met vrienden of familie ga je (online) op pad en verken je verschillende musea verspreid over Nederland. Lukt het jou om dezeĀ  musea veiliger te maken voor online en offline bedreigingen? Het spel is te koop via www.museumescape.nl.

In samenwerking met de Gemeente Breda en STROOM Events hebben wij Credo: Het Verborgen Pad van Breda ontwikkeld. Het is een online ervaring, bedoeld om met vrienden of familie te spelen in Breda. Maar je kan het ook thuis vanaf de bank of achter de laptop spelen! Het spel is gratis te spelen via www.credobreda.nl. Het was best een uitdaging om voor de Open Monumentendagen een spel te verzinnen waarbij mensen zich aan de geldende maatregelen konden houden. Maar wij vinden dat dit, dankzij de nauwe samenwerking met alle betrokkenen, goed gelukt is!

We zijn nog even alles aan het testen, maar verwachten in de komende dagen Museum Escape Online te lanceren! Onze eerste ervaring die zich geheel online afspeelt. In deze tijden van thuis isolatie bieden we op deze manier graag een manier voor mensen om samen een museale ervaring te hebben, zonder de deur uit te hoeven. We hebben gekozen voor een overkoepelend narratief rond een ethische hacker, die de zes betrokken musea onderzoekt. De eerste reacties zijn positief, het is goed voor uren puzzelplezier!

Enige tijd geleden zijn we benaderd door Virtumedia, het bedrijf achter een groot aantal publicaties die wij zelf ook graag lezen. Zij wilden graag een artikel over onze werkzaamheden schrijven, om te laten zien dat het stoffige imago dat Archeologie soms krijgt, niet terecht is! Als je benieuwd bent naar Archeologie Magazine kunnen wij je alleen maar aansporen een abonnement te nemen, elke keer staan er mooie en interessante artikelen in.

Ben je nieuwsgierig naar het artikel? Je kan het hier lezen: Archeologie is hip!

Vanaf vandaag is onze nieuwe website live! Achter de schermen zijn we al enige tijd bezig om een mooi ontwerp te maken voor onze nieuwe site, waarop onze projecten goed tot hun recht komen. De komende tijd zullen we steeds meer informatie over die mooie projecten kunnen verwerken in de site, zodat iedereen een goed beeld heeft van wat we doen en waar we voor staan.

Met veel dank aan Marlieke Kasten van InCamera voor het ontwerp en Wen Versteeg voor het bouwen van de website.

In tijden van crisis staat alles even stil, zo lijkt het. Ondanks dat alle musea waar wij mee samenwerken dicht zijn en publieke evenementen worden afgelast, zitten wij niet stil (maar wel thuis). Onze creativiteit vieren wij bot op een aantal initiatieven die zich online afspelen. De eerste daarvan was een initiatief van 18 ondernemers uit de wereld van Escape Rooms: Creators United. Samen hebben wij een online escape game gebouwd, dat gratis gespeeld kan worden. Zo hopen wij iets te kunnen bieden aan mensen die, net als wij, noodgedwongen thuis zitten. Kijk op De Verloren Herinnering om het spel zelf te spelen!

Achter de schermen zijn we bezig met een eigen project in dezelfde lijn: Museum Escape Online. Onze allereerste ervaring, Museum Escape, is al een tijdje met pensioen. In de eerste online versie van deze ervaring kruip je in de huid van een ethische hacker, die onderzoek doet naar een aantal musea. We zijn benieuwd wat iedereen er van vindt als het eenmaal af is!